Hopp til innholdet

Rådgiving og prosjektledelse

Veien til hyttedrømmen!

Planlegging

Man har endelig tatt steget og bestemt seg for å realisere drømmen. Egen hytte på fjellet! Nå begynner jobben – og den skal være hyggelig uten for mye stress. Det er mye å tenke på når man skal i gang og det kan være greit å rådføre seg med noen som har vært gjennom denne prosessen tidligere. Det skal velges et område hvor man ønsker å være. Det skal velges hytteprodusent, hyttemodell og kanskje tegne denne litt om til personlige ønsker. Kanskje ønsker man seg flere soverom eller en praktisk skibod tilknyttet hytta. Eller hadde det vær deilig med en vedfyrt badstue på tunet? Det skal forhandles priser med hytteleverandør og entreprenøren som skal gjøre grunnarbeider og sålestøp. All planlegging må skje innenfor kommunens reguleringsplaner for det aktuelle området. Det skal velges kjøkkenleverandør og det skal tegnes en kjøkkenløsning slik du vil ha det. Det skal velges baderomsinnredning, fliser og gulv. En elektroplan skal på plass så du får alle punkter der du ønsker det. Som varmekilder, stikkontakter og lyssetting. Og så skal det velges interiørfarger og overflatebehandling utvendig på hytta.

fasader
[stm_spacer height=»60″ height_tablet=»80″ height_mobile=»60″]
[stm_spacer height=»104″ height_tablet=»80″ height_mobile=»60″]
468_374331305

Gjennomføring

Når alle valg er tatt og kontrakter er signert starter byggeprosessen. Da kommer entreprenør og graver, fyller og planerer slik at det er klart for grunnmur og sålestøp. Når sålen er støpt er det hytteprodusenten sin tur og første lass med materialer ankommer byggeplass. Da er det spennende å følge prosessen og se fremdriften fra uke til uke. Det er viktig i denne perioden å følge opp byggeprosessen og etablere en tett dialog med byggeleder. Etter noen måneder står hytta klar og det er klart for innflytting, men før det må hytta innredes. Det skal velges senger, sofa, stoler, bord, speil, bilder, tepper, pledd, puter, bestikk og servise, samt masse annet. Noen syntes dette er det hyggeligste i byggeprosessen og andre syntes det er litt slitsomt.

[stm_spacer height=»60″ height_tablet=»80″ height_mobile=»60″]
[stm_spacer height=»104″ height_tablet=»80″ height_mobile=»60″]

Trenger du bistand?

Om du tror du trenger bistand til noe eller mye av det jeg skrev over, trenger du muligens en prosjektleder gjennom prosessen. Kanskje trenger du bare hjelp med det innledende som valg av hytte og forhandlinger med leverandører, eller kanskje trenger du hjelp med valg av modell og optimalisering av en bestemt modell ved å tegne om litt. Eller kanskje du vil ha en som følger prosessen fra A til Å, kommer med forslag, hjelper til med avgjørelser og følger hele byggeprosessen tett for å kvalitetssikre at du ender opp med drømmehytta. Tydahl AS (meg:)) har 15 års erfaring i å finne tomter, velge hytter, forhandle og kvalitetssikre prosessen fra start til mål. Arbeidet faktureres på timer eller en avtalt fast sum for hele prosjektet.
Kontakt meg gjerne for en uforpliktende hyggelig hytteprat!

FH4
[stm_spacer height=»60″ height_tablet=»80″ height_mobile=»60″]
[stm_spacer height=»104″ height_tablet=»80″ height_mobile=»60″]

Kontakt

    [stm_spacer height=»104″ height_tablet=»80″ height_mobile=»60″]